Tummers Thermografisch Serviceburo Stein. Professionele infrarood thermografie in de bouw, industrie, research en onderzoek

Industrie

   Wie is TTSS   Wat doen wij   Werkwijze   Contact

Home

Thermografie?

Toepassingen

Lekdetectie

Gebouwen

Industrie

Fotogalerij

Binnen de industrie past TTSS de thermografische inspectie toe op meerdere gebieden en specialisaties.

Het inzichtelijk maken en het bewust omgaan met risico's biedt niet alleen kansen voor uw organisatie, maar kan ook leiden tot enorme kostenbesparingen.
Door de risico's beheersbaar te maken en beheersbaar te houden, wordt de continuÔteit van (bedrijfs)processen gewaarborgd. Risico's worden daarom eerst geÔdentificeerd,
vervolgens beoordeeld en dan beheersbaar gemaakt.
Een risico-onderzoek en advies is geen momentopname, maar heeft tot doel om risicomanagement tot een vast onderdeel van uw organisatie te laten uitmaken.
 

Voor een selectie, klik dan onderstaand op de gewenste toepassing:

[Electro] [Mechanica] [Procesindustrie] [Automotive]


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predictive Maintenance: (Voorspellend Onderhoud)

Risico's beheersbaar maken en ongewenste downtime en storingen voorspellen, voordat deze optreden. Wij ondersteunen door onze inzet van infrarood thermografie.

Tevens kunnen wij ondersteuning en toegevoegde waarde bieden bij onderhoud-prestatie contracten.

 

Uitstel van onderhoud: Bepaalde onderhouds- werkzaamheden wilt u uitstellen, zonder grote risico's te nemen. Wij geven inzicht in de installatie toestand, waarop uw onderhoudsprogramma kan worden bijgesteld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predictive Maintenance: (Voorspellend Onderhoud) Om onderhoud werkzaamheden en revisies met minder kosten en risico's beter te plannen, kunnen wij de actuele toestand van uw installaties in beeld brengen.

Onderhoud uitstel: In het kader van kostenbesparing worden vaak onderhoudswerkzaamheden uitgesteld. Hierbij wilt u echter geen grote risico's nemen op onverwachte storingen en stopstanden. Wij geven inzicht in uw installatie toestand en kunnen dit naar wens opvolgen, waarop uw onderhoudsprogramma kan worden bijgesteld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Electro] Laagspanning, hoogspanning, besturingen, besturingskasten, motoren, etc.

Electrotechnische componenten, schakelingen en verbindingen kunnen we door middel van ir-thermografie perfect -contactloos- controleren op slijtage, overbelasting en/of verkeerde bevestigingen zoals bijv. loszitten van schroef en klemverbinding. De gevolgen zijn duidelijk: storing of brand.

Electro Visueel en infrarood thermografieOngeplande procesonderbrekingen en een verhoogd brandgevaar kunnen leiden tot ongewenste complicaties binnen het gehele bedrijfsproces. Met de inzet van thermografie worden bijvoorbeeld overgangsweerstanden tijdig geconstateerd. Wij zijn in staat defecten en downtime te voorspellen, voordat deze optreden. Hierdoor kunt u adequaat handelen en heeft u tijd om repairs in te plannen. 

Ook hier heeft u als grootste voordeel kostenbesparing door planning en gericht onderhoud en wat nog belangrijker is: geen downtime en schadekosten. Tijd, geld en risico's worden bespaard.

Bijkomend voordeel is dat eventueel uw verzekeringspremie positief beÔnvloed kan worden.

Infrarood thermografie en visueel afbeelding hoogspanning opname beeld

De toepassingen van TTSS binnen electrotechniek (laag- en hoogspanningsinstallaties, transformatoren, besturingen, motoren etc.) zijn zeer uitgebreid. Hiervan worden er hier maar enkele getoond. Voor meer voorbeelden kunt u naar de fotogalerij en aanverwante toepassingen

^ Pagina Top ^

[Electro] [Mechanica] [Procesindustrie] [Automotive]

 


[Mechanica] Rotating, aandrijvingen, lagers, koppelingen, geleidingen, remmen etc.

Mechanische componenten en onderdelen, in meestal continu draaiende machines en installaties, kunnen we door middel van thermografie snel en efficiŽnt -contactloos en zonder verstoring van lopende (productie-)processen- controleren op afwijkingen met betrekking tot wrijving, smering, uitlijning of abnormale voortijdige slijtage.

Ongeplande procesonderbrekingen (storingen) kunnen leiden tot ongewenste complicaties binnen het gehele bedrijfsproces. Met onze inzet van thermografie worden onregelmatigheden tijdig geconstateerd. Wij zijn in staat defecten en downtime te voorspellen, voordat deze optreden. Hierdoor kunt u adequaat handelen en heeft u tijd om repairs in te plannen.

Uit ervaring weten wij dat normale periodieke en preventieve controles niet altijd de gewenste resultaten bieden. Voortijdige -voor het oog onzichtbare- defecten resulteren in dure schades en reparaties, ongeplande downtime en ontoelaatbaar productieverlies. Daarnaast bieden wij - t.b.v. revisieplanning en projecten- een beter inzicht in de wel of niet noodzakelijkheid van uit te voeren werkzaamheden.

Als grootste voordeel bieden wij kostenbesparing door planning en gericht onderhoud en wat nog belangrijker is: geen downtime en schadekosten. Tijd, geld en risico's worden bespaard.

De toepassingen van TTSS binnen de mechanica zoals aandrijvingen, lagers, remmen, koppelingen, hydraulics, koelingen etc. zijn zeer uitgebreid. Hiervan zijn er legio voorbeelden, waarvan er hier maar enkelen worden getoond. Voor meer voorbeelden kunt u naar de fotogalerij en aanverwante toepassingen

^ Pagina Top ^

[Electro] [Mechanica] [Procesindustrie] [Automotive]

 


[Proces Industrie] 

De procesindustrie opereert in een competitieve business area, waar betrouwbaarheid, kostenbesparende continu verbeteringen en operability essentieel zijn. Een ding is zeker: verstoringen van het continuproces zijn ontoelaatbaar en productiestopstanden zijn rampzalig met extreem hoge kosten, risico's en gevaren.

Onze toepassingen binnen de gevarieerde en omvangrijke procesindustrie zijn zeer talrijk en met enorme mogelijkheden en toegevoegde waarde. 

Contactloze inspecties zonder verstoring van het productieproces worden door TTSS uitgevoerd, onder andere gericht op effectiviteit en kwaliteit van (leiding)isolaties, ondersteuning proceskwaliteit, flowdetecties, controle op tankbezinkingen,  lokaliseren van blokkades, materiaalophopingen, analyseren van verstoringen etc.

Ten behoeve van revisiestops, calculatie en planning bieden wij tevens extra inzicht in uit te voeren werkzaamheden. Dit draagt weer bij tot risicobeperking en kostenbesparingen.

Binnen de procesindustrie zijn er nog veel onontdekte mogelijkheden met onze thermografische toepassingen. Een bundeling van uw proceskennis en kunde, samen met de toegevoegde waarde van TTSS zal bijdragen tot kostenbesparing, proces- en kwaliteitsverbetering, productiviteitsverhoging en het vergroten van veiligheid.

Als uw partner in Thermografie, denken wij graag met u mee. Lees meer over wie wij zijn, wat wij doen en hoe wij werken. Voor informatie of een afspraak over onze mogelijkheden, kunt u contact met ons opnemen.

 

Voor meer beelden kunt u naar de fotogalerij. Aanverwante toepassingen in electro, mechanica.

 

Klanten/opdrachtgevers van Thermografisch Serviceburo Stein in de procesindustrie zijn:

  • De procesindustrie zelf
  • Onderhoudsbedrijven
  • Contractors
  • Isolatiebedrijven
  • Risk Management
  • Verzekeringsmaatschappijen

^ Pagina Top ^

[Electro] [Mechanica] [Procesindustrie] [Automotive]


[Automotive]

In de huidige competitieve wereld van de Automotive industrie, is de noodzakelijkheid van gestroomlijnde processen en kostenbesparing extreem belangrijk. Vandaag de dag zijn Automotive productie-plants afhankelijk van high speed gerobotiseerde installaties. Onderbrekingen in de productieflow ten gevolge van storingen zijn zeer kostbaar. 

Mede door onze productie- en maintenancekennis van de automotive-sector bieden wij een service met de meest kosteneffectieve voorspellende onderhoudstool waardoor "Mean Time Between Failures" wordt verhoogd. Wij zijn in staat defecten en downtime te voorspellen, lang voordat deze optreden. Hierdoor heeft u (lees:uw onderhoudsorganisatie) tijd om repairs in te plannen. 

Uit ervaring weten wij dat de normale periodieke en preventieve controles niet de gewenste resultaten bieden. Voortijdige -voor het oog onzichtbare- defecten resulteren in dure schades en reparaties, ongeplande downtime en ontoelaatbaar productieverlies.

 

Niet tijdig constateren van defecten veroorzaakt niet alleen schade aan het equipement (=kosten en downtime), maar ook vaak -ontoelaatbare- afkeurproducten. Door gerichte periodieke thermografische inspecties te laten uitvoeren, wordt de uptime verhoogd en kwaliteit verbeterd.

Ook bij pre-inspects (afnames) en acceptance testing van nieuw equipment kunnen we -normaal ongedetecteerde- afwijkingen voor u zichtbaar maken, voordat overdracht en buy-off plaatsvindt.

Graag vertellen wij u meer over onze specialisatie, infrarood thermografie gericht op predictive maintenance (voorspellend onderhoud). 

Ons doel is om een extra toegevoegde waarde voor u te leveren, mee te denken in uw continu verbeteringsproces zodat u kostenbesparend, kwaliteitsverbeterend en productiviteitsverhogend kunt werken. Lees hierover meer over wie wij zijn, wat wij doen en hoe wij werken.

Voor meer beelden kunt u naar de fotogalerij. Aanverwante toepassingen in electro en mechanica.

^ Pagina Top ^

[Electro] [Mechanica] [Procesindustrie] [Automotive]

 

 

Wij maken het onzichtbare voor u zichtbaar, analyseren en adviseren.

Info Brochure


    Tummers Thermografisch Serviceburo en inspecties Stein
    Schineksstraat 15   6171AM  Stein  (Limburg) Nederland     Tel. +31(0)46-4338852     Mobiel  +31(0)6-11320413
    E-mail :  info@ir-thermografie.nl
    Copyright © 2008-2014  TTSS  -- Tummers Thermografisch Serviceburo en inspecties Stein

 Amstenrade Beek Berg aan de Maas Bocholtz Borgharen Born Brunssum Buchten Buggenum Bunde Cadier en Keer Catsop Dieteren Doenrade Echt Eijsden Einighausen Elsloo Eygelshoven Eys Geleen Geulle Geverik Grevenbicht Gronsveld Genhout Gulpen Guttecoven Heer Heerlen Herkenbosch Herten Heythuysen Hoensbroek Holtum Horn Hulsberg Itteren Ittervoort Kerkrade Klimmen Koningsbosch Limbricht Linne Maasband Maasbracht Maastricht Margraten Meers Meerssen Melick Montfort Munstergeleen Nederweert Neerbeek Nieuwenhagen Nieuwstadt Noorbeek Nuth Obbicht Oirsbeek Pey Posterholt Puth Reuver Roermond Roggel Roosteren Schimmert Schin op Geul Schinnen Schinveld Sevenum Sibbe Simpelveld Sint Joost Sittard Slenaken Smeermaas Spaubeek St OdiliŽnberg Stein Stevensweert Stramproy Susteren Swalmen Sweikhuizen Tegelen Thorn Treebeek Ubach over Worms Ubachsberg Ulestraten Urmond Vaals Vaesrade Valkenburg Venlo Venray Vlodrop Voerendaal Wahlwiller Weert Wijlre Wijnandsrade Wittem Voor onze thermografische services in Noord-Brabant , neem contact op met 06-11320413 Eindhoven Geldrop Mierlo Waalre Aalst Leende Someren Deurne Bakel Gemert Erp Veghel Volkel Mill Haps Boxmeer Sambeek Oploo Bergen Afferden Gennep Vught Waalwijk Dongen Helmond Baarle Den Bosch Oosterhout Oss Veldhoven Beesel Westerhoven Valkenswaard Best Tilburg Nijmegen Uden Tiel Bergeijk Heeze Arnhem Veenendaal Voor Belgie neem contact op met +31(0)46-4338852 Maasmechelen Maaseik Hasselt Oost-Vlaanderen Genk Bilzen Hoesselt Riemst Lanaken Zoetendaal Dilsen Kinrooi Houthalen Helchteren Peer Neerpelt lommel Leopoltsburg Beringen Heusden Zolder Sint Truiden Borgloon Tongeren Stokkem